Valuta Marokko
De munteenheid in Marokko is de Marokkaanse dirham (Dh). De Dirham is onderverdeeld in 100 centimes en wordt uitgegeven in munten van 10, 20 en 50 centime en 1, 2, 5, en 10 dirham en biljetten van 20, 50, 100 en 200 dirham.
Bekijk hier de huidige koers van de Marokkaanse dirham.
Nieuwsgierig naar hoe de biljetten van de Marokkaanse dirham eruit zien? Bekijk dan hier de biljetten van de Marokkaanse dirham.
Wisselen
Euro”s kun je in Marokko bij de verschillende bankfilialen omwisselen naar dirhams. Hier is niet toegestaan om Marokkaanse valuta te exporteren en je kunt daarom geen Dirhams in Nederland bij het GWK kantoor inkopen.
Pinnen
In Marokko kun je op de luchthavens en in de steden pinnen, soms is het wel even zoeken naar een geldautomaat.
Actuele informatie over geldautomaten in Marokko kun je vinden op: www.mastercard.com/atmlocator en www.atmlocator.info.
Creditcard
In Marokko kun je in chiquere restaurants, grotere hotels en in sommige souvenirwinkels met creditcard betalen. Ook kun je bij de meeste Marokkaanse banken met een creditcard pinnen, al rekenen de meeste Nederlandse banken hier extra kosten voor.
Openingstijden banken
Over het algemeen zijn de banken in Marokko geopend van maandag tot en met donderdag doorgaans geopend van 8.30-16.30 uur met een lunchstop van zo”n twee uur en op op vrijdag sluit de bank tussen de middag nog een half uur eerder voor het vrijdaggebed.
Prijsniveau in Marokko
Het prijsniveau ligt in Marokko lager dan dat in Nederland en België.
Fooien
Het geven van fooi is in Marokko gebruikelijk in restaurants, aan de taxichauffeur, gids en in hotels. Voor een kleine service is 10 dirham voldoende. In een restaurant is een fooi van ongeveer tien procent gebruikelijk.